Update Cover

Ron Stewart

Portland, Oregon, United States

Executive Catering Chef at Bon Appetit Management

Summary

Executive Chef Ron Stewart has a distinguished and exemplary background in the  culinary arts. After attending the esteemed Culinary Institute in Hyde Park, NY, Ron  took his skills abroad. Following a 1 year apprenticeship at La Galleria Ristorante in the  Netherlands, Chef Ron founded Mare Blu, an upscale Italian/Mediterranean restaurant  and boutique catering business based in central California. After 7 successful years  there and receiving acclaim by Gourmet Magazine and being featured on Sunset  Magazines television series, "Best of California," his talents were requested by the St.  John Restaurant Group in the Virgin Islands to re­open 3 failing restaurants.  In a very  short time, he revitalized all three outlets and not only brought them out of near closure  but increased their revenue by over one million annually. Upon returning to his home  turf of southern California, Chef Ron spent two years as a private chef in Beverly Hills  where he both conceptualized and executed dinner parties in a multi­million dollar  estate. Before moving to Oregon, Chef Ron opened Pearl Global Cuisine in the heart of  Santa Barbara, California wine country. By this time, he had already gained a reputation among some of Hollywood's A list celebrities. His culinary prowess has been requested  by such celebrities as Josh Brolin, Diane Lane, Tony Bennett,  and Barbara Streisand,  just to name a few.

Location

Portland, Oregon, United States